Koppling mellan kost och autism

Den 28 oktober 2011 på Efter tio med Malou på TV4 var en mamma inbjuden som berättade om hennes autistiske son som nästan blivit helt återställd efter att ha skiftat till gluten- och mjölkfri diet. Vi får också träffa en professor i medicinsk- och fysiologisk kemi samt en barnneurolog, som diskuterar ämnet.

Zarah Öberg som driver flera fina sidor om hälsa, barn och familj, har skrivit flera artiklar om kopplingen mellan mat och autism. Sök på hennes blogg, så får du fram alla intressanta artiklar om läckande tarm, gluten och goda magbakterier. 

I Sverige finns den underbara föreningen Behandla Autism Nu, BAN, som sprider information om alternativa behandlingsmetoder.
De driver frågan och bjuder in internationella gästföreläsare till exempel. De har intressanta pressreleaser med de senaste forskningsrönen om biomedicinsk behandling av autism

Autismdiet På sajten autismdiet.se hittar du en hel del matnyttigt kring biomedicin och kost för barn med autism.

Neuropedagogen beskriver varför barn med autism ska ha en speciell diet

Proteinintolerans Om proteinintolerans finns beskrivet här.

Om kostens inverkan på hälsa på Facebook

Nätverket för Friskare barn På Facebook finns gruppen Nätverket för Friskare barn och unga NU som är en öppen grupp, som alla kan gå med i.
Smarta Maten SmartaMaten för recept och matsedlar för miljömedveten, alkalisk (basisk) mat. 

Fantastiska föräldrar Här hittar du en facebookgrupp Fantastiska föräldrar - kostgruppen för föräldrar till barn med autism, adhd där föräldrarna stöttar varandra, ger tips och delar med sig av recept och frågor kring "vad kan vi äta nu?".

Biomedicinska metoder för behandling av barn med autism

Filip Läs om familjen som behandlat Filips autism genom biomedicinska insatser. Hans mamma skriver en blogg om autism

Victor
Victors mamma skrev också en blogg om behandling av barn med autism. Deras familj satsade på HBOT- behandling, i tryckkammare och nu är Victor så pass frisk så hon inte har behov av att blogga mer om ämnet. Men bloggen finns kvar  på Expressens hemsida för er som är intresserade av att veta mer om tryckkammarbehandlingar och vill ha en smula hopp. Hon har också en blogg som tar upp lämplig mat för barn med autism, där hon testar sig fram till en bättre kosthållning.

Urkraft
Mamman som kallat bloggen Urkraft har ett stort länkbibliotek som jag gärna hänvisar till och många tänkvärda blogginlägg.

Ur autism bubblan

Här finns en blogg Ur Autism bubblan med lite läsvärt om samma biomedicinska metoder som vår hemsida skriver om. Den är relativt nystartad, men det kommer att dyka upp mycket mer inom kort har jag en känsla av.

Information och vetenskapliga artiklar om autism hos barn

Neuropedagogen bloggar om kost, vetenskapliga artiklar och tv-klipp som handlar om flera neuropsykiatriska funktionshinder såsom autism och ADHD. 

Hon är leg arbetsterapeut till yrket och bedriver två bloggar. Den andra av hennes bloggar specialiserar sig på kompensation och stimulering.

Här finns samlade Bloggar om Neuropsykiatriska Funktionshinder NPF

Forum för föräldrar till barn med autismdiagnos - My Perfect Baby

Samlingsplats för föräldrar till barn med diagnoser, såsom autism och ADHD samt barn med syndrom finns på internet.

Här finns tester av böcker, hjälpmedel, app-recensioner, tips om kost och diet för barn med autism samt ett medlemsforum där föräldrar kan diskutera. 

Sensmotorisk träning - Rörelseterapi för autism och adhd

Hur Mona Gullströms barn med ADHD blev friskare 

Hemsidan handlar om hur frekvensbehandling, ändrad diet, rörelseterapi, avgiftning, skydd mot strålning hjälpte Monas barn till ett friskare liv. Mona har hoppat av sitt vanliga jobb och utbildar sig nu istället för att kunna starta ett företag och erbjuda tjänster inom rytmiska rörelser och reflexintegrering. 

Mona om hälsan heter Mona Gullström hemsida

Unik familj

Här är en spännande blogg där vi bland annat kan läsa om SENSOMOTORIK - MOTORIK & PERCEPTION HOS BARN MED AUTISMFlickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss