På programmet CBS 60 minutes pratar man om sockrets giftighet.
Man menar att det inte bara orsakar övervikt, diabetes och hjärtsjukdomar, utan även cancertillväxt och har en effekt på hjärnan som påminner om drogruset.

Sockrets katatstrofala effekter på människokroppen är något som nu till och med cancerforskare ser över. Vissa cancersorter har insulinreceptorer på ytan, vilket gör att all form av fruktos och glykos som vi stoppar i oss går direkt in i tumören och får den att växa.

Att sockret ger en euforisk effekt och skapar vällust, då det skapas dopamin som stimulerar hjärnans belöningsscenter (i likhet med droger och alkohol) är något som visas i hjärnscanning. De personer som äter mycket socker, blir beroende och kroppen vänjer sig (i likhet med droger och alkohol) vid mängden vilket gör att de måste äta mer och mer socker för att skapa samma njutning.

När man tar bort fettet ur godsaker, i rädsla för kaloriintaget, så smakar produkten ingenting, varpå sötning läggs till. Rent socker har försvunnit från innehållsförteckningarna och ersatts av fruktos-glukossirap, som är lika illa som sockret.

14 minuter långt videoklipp på engelska.
Fungerar inte den inbäddade spelaren så finns klippet här: Socker giftigt och får cancertumörer att växaFlickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss