På flera alternativa hemsidor kan man läsa om karragenan, livsmedelstillsatsen gjord på alger, som mindre lämplig då den misstänks skapa inflammerad tarm.

Karragenan inte naturligt!

Men, den är ju naturlig? Ja, möjligtvis i sitt naturliga tillstånd men har livsmedelsindustrin bearbetat den i massa olika kemiska processer innan den tillsätts i dina prefabricerade livsmedel så är den inte så naturlig längre.

Vissa går så långt som att påstå att den kan ge cancer.

Informationstexten nedan om tillsatsernas kända hälsorisker är tagen från den ideella föreningen Äkta Vara som driver frågor om bättre matkvalitet med färre tillsatser. 

Att äta så rena råvaror som möjligt är viktigt för oss alla, men kanske allra mest för de barn som har neuropsykiatriska funktionshinder då de är extra känsliga.

Här listar vi några av de värsta konserveringsmedlen som vi försöker undvika i möjligaste mån. De som påverkar magen och/eller ger överkänslighetsreaktioner är de som vi riktat in oss på. De som är förbjudna i Australien, känns ju inte heller så bra...

Vi lusläser innehållsförteckningar och väljer bort de livsmedel som har för långa och krångliga deklarationer.

Flickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss