Italiensk domstol har gett föräldrarna rätt i att deras son utvecklat autism efter en vaccination mot Mässling, Polio och Röda Hund (MPR-spruta).

Prejudicerande fall i Italien: Valentinos autism beror på mpr-vaccin

Källa: vaccin.me

Utdrag ur en längre artikel

[...] Valentino blev sig aldrig mer lik efter att han fått sprutan i armen. Han utvecklade autism och domstolen i Rimini, Italien, har fastslagit att hans svåra handikapp provocerades fram av vaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund (mpr). Föräldrarna har erhållit 140 000 pund (ca 170 000 euro eller 1,5 miljoner svenska kronor) från det italienska hälsoministeriet, men framhåller att pengarna aldrig kommer att ge tillbaka det perfekta och vackra barnet som de hade förut, innan läkaren gav mpr-vaccinet.

Han är nio år gammal, men kan inte prata. Han sjunger bara lite för sig själv. Han kan inte hålla i en penna. Han har en speciallärare som hjälper honom i skolan och han har svårt för att umgås med andra barn. Vad framtiden för med sig vet vi inte.

Antalet autistiska barn har exploderat de senaste fyrtio åren. Vid senaste uträkning konstaterade forskarna att 1 av 64 brittiska barn lider av autism i någon form. På åttiotalet var antalet 4 av 10 000. Flera läkare har styrkt sambandet mellan vaccination och autism. En medlem i Comilva (Association for Freedom of Choice in Vaccination) understryker att det är fel av myndigheter och sjukvård att pressa föräldrar till att låta vaccinera sina barn med mpr, samtidigt som man ignorerar att detta vaccin kan orsaka autism och andra liknande tillstånd.

Det var först när Valentino var fem år gammal som familjen äntligen fick veta att han led av autism. Föräldrarna hade länge misstänkt detta, men alla läkare och specialister hade sagt till dem att det bara var vilda fantasier. Ingen ville heller tro på att mpr-sprutan orsakat Valentinos handikapp. [...]

Med hjälp av Internet förstod föräldrarna själva småningom att det var autism som deras son led av. När detta slutligen bekräftades av barnkliniken i Milano, satte föräldrarna Valentino på en gluten- och mjölkfri diet. Inom en vecka började han sova nattetid istället för att skrika av smärta. Han började titta sina föräldrar i ögonen igen för första gången sedan vaccinationen. Han började äta själv igen. Det gav föräldrarna hopp, även om framstegen skett långsamt.

Idag är Valentino nio år gammal och kan komma att behöva assistans för resten av sitt liv. Hans föräldrar har valt att gå ut i offentligheten därför att de vill att andra föräldrar ska känna till vad som hänt deras son.

Översättning och sammanfattning: Linda Karlström

Läs hela artikeln här.


Flickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss