Som förälder till ett barn med autism, vet vi att det också ofta hänger med vissa kroppsliga, biologiska "problem" eller "svårigheter". 
Autistiska barn har t ex problem med att få ut toxiner och tungmetaller ur kroppen, deras avgiftningsfunktion fungerar dåligt. Ofta har de problem med mitokondrierna (cellens energifabriker). 

Vad detta beror på, kan ha många olika individuella anledningar. Vi undviker till varje pris att ge konventionella läkemedel, eftersom det påfrestar kroppen. 

Men ibland har man som förälder inget val. Ditt autistiska barn kanske måste sövas, för en akut eller inplanerad operation.  

Föredragshållare Dr Richard Van Konynenburg, oberoende forskare med naturvetenskaplig bakgrund har under 15 år ägnat sig åt forskning kring kroniskt trötthetssyndrom. En av orsakerna kan vara en nedsatt avgiftningsförmåga för ex kvicksilver, precis som det är för autistiska barn. Richard Van Konynenburg menar till och med att autism hos barn och kroniskt trötthetssyndrom hos vuxna är samma sjukdom men i olika faser av livet, därav den skilda symtombilden. 

Man har också sett att barn med autism ofta har en oförmåga att göra sig av med de slaggprodukter som kroppen tar emot dagligdags, såsom tungmetaller eller andra ämnen.

Har man svårigheter att göra sig av med slaggprodukterna leder det till en ansamling av exempelvis tungmetaller i kroppen och hjärnan. De autistiska får i sig lika mycket/lite farliga ämnen varje dag som ett vanligt friskt barn, men kan inte hantera att bryta ner detta i lever och njurar, vilket leder till ett förgiftningstillstånd som naturligtvis inte påverkar en växande hjärna på ett utvecklande sätt.

Flickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss