Zarah Öberg är hälsopedagog samt utbildad hälsorådgivare. Hon är ofta anlitad av dagspress och övrig media för sin expertis.

Hon bloggar om hälsa och här har hon skrivit en artikel om vår störda tarmflora och den näringsfattiga mat vi får i oss som skapar många av de välfärdssjukdomar som finns.

Hon menar att autism kan botas genom en läkt tarm och probiotika.

 

De nyttiga bakterier som ska finnas i vår tarmflora har ofta blivit störda av felaktig kost och antibiotika.
Donna Gates som skrivit boken "The Body Ecology Diet" är en av allt flera kostexperter som anser att autism i huvudsak är en "tarm-relaterad" sjukdom och att det enda sättet att bota dessa autistiska barn är att återställa kroppen till ett sunt inre ekosystem.
Vår kost innehåller för mycket tillsatser, vår kropp blir försurad och balansen bryts.

Innan vi fick kylskåp, användes jäsning, fermentering för att bevara livsmedel. Dessa innehåller en mikroflora som ger näring och skydd. Surkål, som också är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper, är en av de livsmedel vi fortfarande har kvar och som är rik på c-vitamin och viktiga mineraler. Fermenterade gurkor, rödbetor och rovor finns också att få tag på.

Vissa livsmedel måste fermenteras för att kroppen ska kunna bryta ner dem, såsom  t ex soja, skriver Öberg. Zarah menar till och med att sojamjölk och tofu, som är ojästa sojaprodukter, kan vara rent skadliga för hälsan.
Genom att börja äta fermenterade livsmedel igen, kan ett sunt inre ekosystem skapas som skyddar från skadliga patogener och miljögifter.

Ytterligare ett boktips bjuder Zarah på, från nutritionisten Sally Fallon "Nourishing Traditions" om hälsofördelar från de gamla livsmedlen.


Flickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss