Dr Shaw forskade för att lösa gåtan om barnsjukdomar där orsakerna var okända.

- Jag letade efter avvikelser i samband med genetiska muskelsjukdomar. Jag märkte flera ovanliga föreningar som konsekvent var förhöjda som inte kunde spåras till muskelsjukdom. Ytterligare forskning drog slutsatsen att dessa föreningar var från bakterier och jäst.

Min forskning visar att dessa metaboliter har en betydande inverkan på beteendet hos de autistiska barn, hos vilka dessa hittades. Det var då jag började studera de neurologiska effekterna av metabola / ämnesomsättningsstörningar i detalj.

I denna artikel  om Den degenerande människan från läkaren Lennart Cedgård kan man läsa om immunförsvarets funktion, hur tarmen hänger samman med det neurologiska och att beteendeproblematik hos hyperaktiva barn kan bero på en överkänslighet mot tillsatser i maten eller pga en födoämnesallergi.

Är du nyfiken på att lära dig mer om probiotika, så är detta en artikel för dig.

Han nämner också i korta ordalag att man funnit likadana förändringar i  immunsystemet hos barn med autism, som liknar dem hos allergiska barn.

GAPS står för Gut and Psychology Syndrome och Gut and Physiology Syndrome.

Läkaren Dr. Natasha Campbell-McBride arbetar med barn som har autism och menar att genom att behandla barnens tarmar och mikroflora kan "bota" eller åtminstone få autistiska barn att må mycket mycket bättre.

Flickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss