Bok nr 2 i serien om de vita gifterna. Gluten och mjölk del 2- källan till moderna sjukdomar. Så påverkas du av maten.

Uppföljaren till Gluten och mjölk 1- har anlänt till BarnMedAutisms postlåda.
Ja egentligen anlände den redan i somras, men vi har inte hunnit skriva någon recension om den förrän nu. 

Författaren Michael Håkansson har forskat länge i hur våra "välfärdssjukdomar" blomstrat under de senare åren, och mycket står att hitta i den kost vi äter. 
Som vi redan skrev i recensionen av den förra boken Gluten och mjölk - källan till moderna sjukdomar hjälper dessa böcker oss att förstå varför det inte är så lämpligt att äta gluten och mjölk, om man har några av de sjukdomar som tas upp i boken. 

Gluten och mjölk - källan till moderna sjukdomar.
Så påverkas du av maten.
Del 1 i serien om De vita gifterna.

Gluten och mjölk - källan till moderna sjukdomar. Så påverkas du av maten. Serien om De vita gifterna. Vulkan Förlag.Häromveckan damp denna faktaspäckade bok ner i brevlådan, av Michael Håkansson, utgiven av Vulkan Förlag. 

Micke tar här upp vilka vanliga sjukdomar som kan bli bättre, genom att utesluta såväl gluten som mjölk från vår kosthållning. Istället för att äta mediciner, som bara håller våra symtom från en felaktig kosthållning i schack, så kan vi återvinna hälsan genom att sluta stoppa i oss mat som gör oss dåliga på kort, eller lång sikt.

Här beskrivs hur veteförädlingen lett till att gluten nu ställer till med stor oreda i våra kroppar, trots att vi kanske inte har bevisat "glutenintolerans" som diagnos av läkaren. Här står också kring hur vi genom olika livsmedelsprocesser såsom pastörisering och homogenisering gjort att komjölken inte längre innehåller något av värde, utan ställer till med ofog i tarmen. 

"Den personal som personer med Asperger och autism är mest beroende av är tyvärr ofta de som har minst utbildning och lägst lön. Det är framför allt dem jag skrivit för. Det råder stor brist på folk med autismspecifik kunskap." menar Gunilla Gerland, en av Sveriges mest kända autistiska personer som skrivit böcker och håller föreläsningar på en helt annan nivå eftersom förståelsen för autism kommer ur ett inifrånperspektiv. 

Hennes bok Barn som väcker funderingar kan vara ett stöd för resurspersoner och förskolepedagoger som arbetar med barn med eller diagnos inom autismspektrat. 

Trebarnsmamman Annika Röed har framgångsrikt fått sitt autistiska barn att må bättre med en mjölkfri, glutenfri diet.

Nu har hennes efterlängtade bok kommit ut. "Mat för barn med autism och ADHD. Därför fungerar en diet utan mjölk och gluten."

  • Inspirerande recept på glutenfritt och mjölkfritt
  • Skriven av förälder med personlig erfarenhet
  • Intervjuer med flera familjer
  • kompletterar utbudet som finns på böcker -ex Kärnfrisk familj 

Här kan du läsa en längre recension.
Du kan köpa boken hos Adlibris.

Mat för barn med autism och adhd. Därför fungerar en diet utan mjölk och gluten.

Boken Kärnfrisk familj är ett steg i rätt riktning för barn med autism
Att våra vanliga välfärdssjukdomar kan lindras eller botas, bara vi lägger om kosten till något som hjälper kroppen och gör nytta för kroppen, istället för att proppa kroppen full med livsmedel som är fulla av tomma kolhydrater, artificiella konserveringsmedel och socker i allt från buljongtärningar till youghurt.

Det var den största insikten som slog oss med full styrka när vi läste boken. 

Boken är skriven av en helt vanlig familj som har en autistisk son som skulle läggas in på institution, men som idag tack vare en stor dietförändring, mår mycket bättre och går i vanlig skolklass. Det var ett riktigt uppvaknande.

Läs mer om boken Kärnfrisk familj under avdelningen för kost.

Flickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss