Som vanlig, neurotypisk förälder är det ibland svårt att förstå hur ens autistiska barn upplever omvärlden. Varför den tycks så skrämmande eller varför ens barn ibland upplevs frånvarande...
Vi har läst en hel del och fått utbildning från Autismcentrum, men det är ändå svårt att ta till sig enbart via text. Vi ser ju världen på ett sätt, hur upplever ett barn med autism sin omvärld?  

Av en slump såg vi denna tyska korta film på Youtube där man försökt visa hur barnets sinnesintryck är störda: förhöjd känslighet för ljud, ljus, tal som inte uppfattas och vad man finner lugnet i. 

Under klippet upplevde jag sån ångest, kanske en sån ångest som vårt barn upplever varje dag, för att allt är så förvrängt. Jag förstår nu.

Men jag är samtidigt sorgsen, är det så vårt barn ska gå omkring och uppleva världen. Vilken rädsla det måste föda, att inte förstå sig på de signaler som kroppen sänder en varje dag?!

Är det det bästa vi har att erbjuda dem? Jag vill hjälpa mitt och andras autistiska barn att må bättre. Små steg i taget!

 


Loading

Kontakta oss