Autismexplosionen - vad beror den på?

Direkt översatt från http://www.getresponse.com/archive/ourhealthnews/Autism-Explosion-Missing-Bacteria-Detox-Key-to-Wellness-12054824.html

I USA går den fortare än någonsin. År 2000 var 1 av 150 barn diagnostiserade med autism, idag är det 1 av 88.

Utah har den högsta autismfrekvensen med 1 av 57 pojkar. Utah är också en av de mest förorenade amerikanska städerna vad gäller kortvarig partikel pollution.

"Förgiftning är det enda som kan förklara ökningen av antalet autismfall "menar Dr Rodier, "Generna har inte "ändrats- miljöföroreningarna har blivit värre!"

 

Vaccin och autism

Vissa menar att det är vaccinationerna som är som leder till autism, har CDC konstant velat påvisa att det inte finns någon sådan länk mellan autism och vaccinering. Medan föräldrarna påvisar innehåll av såväl kvicksilver som aluminium, tungmetaller som konserveringsmedel som anses vara giftigt för växande hjärnor. 

Så varför mår vissa barn toppen i vår moderna miljöförorenade värld, medan andra får autism? De med autism kan inte avgifta farliga kemikalier lika bra som de utan autism. 

Magbakterier spelar en STOR ROLL i avgiftningen (detox)

Om tarmen saknar de rätta detox bakterierna kan toxiner som tagits upp i kroppen förflytta sig utanför tarmen, färdas genom blodet och sedan ta sig till hjärnan. Denna process, som kallas edotoxemia orsakar inflammation i hjärnan och irriterar vävnader vilket gör att de fungerar mindre effektivt.

Det är allmänt inte känt att magbakterier har samma kapacitet att avgifta föroreningar som levern. Så kvaliteten och funktionen av vänliga bakterier påverkar stort i hur vår kropp kan hantera potentiella neurotoxiner. 

Därför är maten vi äter viktig för att fylla på med hälsosam avgiftning och för att förhindra inflammation. Denna  "Hjärn-Tarm" koppling är något som det forskas mycket på nuförtiden.

Det visar sig att allting som kommer in i vår kropp via magen hanteras, bearbetas, metaboliseras, eller "kontrolleras" av våra vänliga bakterier. Om de inte fungerar optimalt, skulle alla ämnen - inklusive läkemedel, matrester, och toxiner- kunna bli skadliga för hjärnan och andra organ; samma skada skulle inte uppstå i barn vars tarmbakterier är friskare.

En titt på bajset - en överraskande koppling

En studie som publicerades i den medicinska journalen PLOS One upptäckte en överraskande koppling mellan autistiska symtom och onomal bakterienivå i tarmen. Studien fokuserade på 20 neurotypiska och 20 autistiska barn. 

De hade förväntat sig att om de upptäckte att man inte hade en så stor mångfald av bakterier i tarmen, att barnen skulle uppvisa gastrointestinala mag/tarmproblem. Så var det inte. De hittade istället en koppling att ju mindre mångfald av bakterier (alltså inte så många olika sorters bakterier) desto mer AUTISTISKA SYMTOM!

 Bakterier, bäbisar och Amning

Bakterienivåer i tarmen (som vi ärver från våra mödrar) är starkt ansvariga för postnatal utveckling.

Forskare har visat ett samband mellan ökande halter av C-reaktivt protein (CRPS)  hos blivande mammor och en ökad chans att ett barn utvecklar autism. CRP biomarkörer indikerar nivåer av inflammation i kroppen. Ledande autismforskare funnit att gravida kvinnor med förhöjda CRP-nivåer i den högsta kvintilen av de studerade hade en 40% större risk att bära ett barn med autism än de i den lägsta CRP kvintilen. Således kan en brist på balanserad tarmflora leda till gastrointestinal inflammation som sedan kunde resa till hjärnan och orsaka autistiska symtom.

Nya mammor kan bidra till att förstärka en sund mikroflora i sina barns tarm och minska risken för att deras barn utvecklar autism helt enkelt genom amning.

Framtiden för probiotika

Även om forskarna ännu inte kan lova sätt att ersätta specifika saknade bakterier med riktade probiotika stammar, arbetar man på det här problemet. Den "gamla" typen av forskning var inriktad på att undersöka fördelarna med isolerade bakteriestammar som odlats i labb. Den "nya" forskningen kommer att handla om hur stammar samverkar inom samhällen och hur man kan främja specifika mikromiljöer, även om var och en värdefull stam inte kan isoleras eller reproduceras utanför kroppen. Det är just det uppdrag som Human Microbiome Project handlar om.

Probiotiska terapier kommer säkert att behandla kroniska sjukdomar med mer riktade och naturliga ingripanden. Ganska cool, va?


En näringsrik inriktning för avgiftning

Dr Rodier rekommenderar flera kategorier av kosttillskott som kan hjälpa till med autism: detoxifiers, fibrer, probiotika och tarmhälso supportrar.

Först upp till BAT: en kost rik på vegetabiliska livsmedel som livnär vänliga bakterier och bränsle för leverns avgiftningsvägar.För det andra, andra än probiotika särskilda tillägg.

Alfaliponsyra (ALA) är en av hans favorit kosttillskott i allmänhet och hans första val för avgiftning, eftersom den lätt binder med metaller och andra skadliga ämnen och eskorterar dem ut ur kroppen. Det är ungefär som att ha din egen personliga livvakt för att ta itu med skurkarna! Som en bonus, är ALA en potent antioxidant, tar itu med fria radikaler som skapats av gifter i kroppen.

N-acetylcystein (NAC) och glutamin är föregångare till glutation, en mästarantioxidant och kraftfull lever detoxifier. Dr Rodier tar ALA och NAC själv, och naturläkare ordinerar regelbundet glutamin för att hjälpa till att läka tarmvävnad (för läckande tarm och toxin migrationsfrågor).

Och glöm inte fiber. Prebiotika (olösliga fibrer hög i vegetabiliska livsmedel) matar vänliga bakterier, så komplettera med prebiotika är lika viktigt som att komplettera med lösliga fibrer, som binder till toxiner för eliminering. När du ökar fiber kan ytterligare probiotika vara nödvändigt - ibland i stora mängder, flera gånger om dagen - för att vända en obalans i dåliga bakterier. De goda nyheterna? När de gastrointestinala symtom som så många autistiska barn upplever hanteras - med hjälp av probiotika och andra anti-inflammatoriska och avgiftande tillskott - kan deras beteendemässiga och kommunikativa problem förbättras dramatiskt.

Kolla in Cindys blogg, som talar om karnitin brist hos autistiska barn och hur tillskott ledde till snabba kliniska förbättringar i tal. Karnitinbrist, förresten, är korrelerad med celiaki, ett tillstånd vanligt hos autistiska barn.

 

 Källa

http://www.getresponse.com/archive/ourhealthnews/Autism-Explosion-Missing-Bacteria-Detox-Key-to-Wellness-12054824.html

Mer i samma ämne:
Bukhjärnan (Lunds Universitet) 
Tarmen - den andra hjärnan (Perfekt Hälsa)

 


Loading

Kontakta oss