Vi läser just nu denna faktaspäckade bok om de vita gifterna, av Michael Håkansson. 

Gluten och mjölk - källan till moderna sjukdomar

Det är oerhört detaljerat beskrivet kring hur vetet och komjölken kan påverka vår hälsa i negativ riktning. Det märks att Micke forskat och skrivit i ämnet i 7 år. Vissa kapitel är oerhört faktainriktade, för att vi verkligen ska förstå vilken oreda vetet och mjölken ställer till i våra tarmar. Vissa kapitel är fallbeskrivningar från läkare eller patienter. 

 Här riktas också en del kritik kring hur läkarna bortser kring vad den verkliga orsaken till våra vanligaste sjukdomar kan vara, utan bara använder sig av medicinering för att ta bort symtomen från en kosthållning.

Fibromyalgi, autism, adhd, astma - du blir vad du äter. En bättre kost kan göra dig frisk (are)

Du kan använda boken som en uppslagsbok, om du snabbt vill se vad som kan ligga till grund för din astma, allergi,  fibromyalgi, diabetes, IBS osv. Eller så kan du läsa boken från pärm till pärm och förundras över hur finurligt naturen har ordnat våra kroppar för att vi ska ta upp näring på bästa sätt från vår kost och vad som händer när vi manipulerar råvarorna genom att vi "förädlar" vetet och pastöriserar och homongeniserar mjölken. 

"Maten kan antingen vara vår vän på väg till hälsa, eller en fiende som dödar oss väldigt långsamt. "

Här kan du läsa vår recension av boken Gluten och mjölk - källan till moderna sjukdomar. Eftersom vi fortfarande läser boken, så kan sidan komma att förändras under tidens gång. 

Boken " Gluten och mjölk - källan till moderna sjukdomar" tar upp viktiga insikter om hur kosten påverkar oss

 


Loading

Kontakta oss