Terry, som är mamma till Jayden, tipsar om 5 steg till att bli frisk från sin autism:

1. Vilka tester du ska ta.
2. Vilken mat barnet ska undvika.
3. Vilka vitamin- och mineralbrister ditt barn kan tänkas ha.
4. Vad du kan göra åt tungmetaller och candida i mage och tarm som belastar kroppen.
5. Vad du kan göra åt virus.

Perfekt nybörjarguide.

Individuella orsaker till autism / autistiska symtom

Men det är inte "one-size-fits-all". Våra barn med autistiska symtom har alla olika orsaker till varför kroppen inte fungerar 100 %.  

GcMaf

Men informationen ger ett genklang hos oss, då vi tidigare läst om tester, maten, vitaminerna och candidabehandlingen - så det är definitivt någon som har kunskap som skrivit det. Punkt fem- handlar om GCMAF - en immunhöjande behandling som vi antar att inte så många bland er läst om här i Sverige. Vi har dock läst om det på andra amerikanska forum, där föräldrar fått fina resultat, men om barnet inte har problem med virus eller inte är kompatibla med behandlingen (non-responder , svarar icke an på detta pga genetisk uppsättning) så har behandlingen inte givit några resultat. 

Fler länktips (på engelska)

Har även lagt in informationen ibland de engelska länktipsen för behandling av barn med autistiska symtom.. 

Har du kikat där än? Om du är någotsånär bra på engelska, så finns en hel uppsjö med hemsidor att börja läsa på. 

Är det autism eller liknar symtomen bara de som autistiska barn har, men av helt andra orsaker?

Känner mig mer och mer obekväm med att använda termen/diagnosen Autism (så vi använder ofta "autistiska symtom" istället) eftersom det i vårt fall inte beror på en skada från födseln eller andra tänkbara traditionella orsaker.  

Hur vet vi det? Hade det varit riktig autism, dvs en diagnos som sjukvården menar är kronisk och de säger att vi får lära oss leva med detta, så skulle vårt barn inte blivit så mycket bättre efter en kostförändring och alla kosttillskott han får. (Det går inte att bli frisk från autism, menar de ju...). 

Alla i omgivningen bekräftar att han gör framsteg, verkar må så bra och utvecklas - vi får höra det ganska så ofta nuförtiden, vilket såklart värmer våra hjärtan. Då känns det som vi är på rätt väg. Vårt mål är att han ska må så bra som det bara går, han ska kunna använda sin fulla potential, njuta av livet, ha vänner och bli av med sin diagnos. Nu gäller det bara att hitta nästa steg, som är rätt för just oss...  


Loading

Kontakta oss