Äter ditt barn inte komjölksprodukter, som trots allt innehåller en hel del viktiga aminosyror, eller om hen inte är så förtjust i kött- ja då kanske ett tillskott av Aminosyror kan vara att tänka på. 

L-glutamin för friskare tarm och mage, bättre immunförsvar och för att bli fri från symtom från hjärna och nervsystem - Varning! BARA FÖR VISSA!

Vi håller precis på att lära oss mer om aminosyror, och fick tipset av en alternativbehandlare att L-glutamin kan vara viktigt om man har problem med mage och tarm såsom läckande tarm, vid symtom från hjärnan och nervsystemet eller bristande immunförsvar. Denna aminosyra finns i väldigt små mängder i vår kost och förstörs vid uppvärvning. Du som är känslig mot MSG dvs smakförstärkaren glutamat, kan reagera negativt på L-glutamin. 

Harald Blombergs bok: Autism - en sjukdom som kan läka. Ger mig ständigt nya ideer. Läste Harald Blombergs bok på nytt igen.

Autism - en sjukdom som kan läka.

Denna gång snappade jag upp detta med Kolin eller Choline som det heter på engelska (som jag helt hade missat vid förra genomläsningen).

Choline hjälper med energinivån, men är ingen långvarig lösning

Vi provade med Citicholine för både mig och det autistiska barnet då vi läst tidigare i amerikanska föräldraforum om att föräldrar provat på både vuxna och barn och märkt stora skillnader.
(Det är viktigt att hela familjen mår bra och är i balans, läs mer om detta här) 

Vi märkte stor skillnad på min egen energinivå och mentala skärpa. Vi har också märkt något som det inte går att sätta fingret på riktigt, för vårat barn med autism, verkar finnas mer energi i kroppen. 
Dock bör påpekas att sådana här tillskott som påverkar parasympatiska systemet också är väldigt belastande för kroppen, speciellt njurarna, så vi har nu slutat med detta tillskott efter en kort prövoperiod på två veckor. 

Det kändes mer som ett plåster som döljer ett sår dvs döljer orsaken till varför man har låga energinivåer och inget som man vill ta långsiktigt. 

D-vitamin har många hälsofrämjande effekter har man kommit fram till. D-vitamin är livsnödvändigt för vårt immunförsvar, hormonreglering och celltillväxt.

D-vitamin bildas bland annat i huden, då den blir solbelyst men i Skandinavien får vi inte tillräckligt med solljus för att hålla oss friska.

Flickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss