De föräldrar som vi läst om på olika hemsidor och bloggar, använder sig av vissa homeopater som de blivit rekommenderade av andra, just för att de verkar vara framgångsrika i att behandla symtomen som uppkommer vid autism.

De ser till hela kroppen, hela sjukdomsbilden samt  alla inträffade händelser i livet (mediciner, vacciner, operationer, skador, psykologiska trauman, ärftliga sjukdomar mm) som kan påverka det allmänna hälsotillståndet.

De flesta av dessa homeopater tar emot på sin klinik, men åker också till andra länder emellanåt eller tar emot patienter på distans via Skype, e-post och telefon.  
Att ha kontakt med en behandlare utomlands är lätt nuförtiden, så låt inte det avskräcka dig. De homeopater som listas nedan har patienter tvärs över hela världen. 

Om du letar efter en homeopat som du kan anförtro ditt barns hälsa med, läs på olika hemsidor, bloggar, föräldraforum - främst utländska (då homeopati är så väldigt litet i Sverige) och bilda dig en uppfattning om vilka homeopater som rekommenderas av andra.

Dessa utländska homeopater rekommenderas av många nöjda föräldrar till barn med autism

Här listar vi de homeopater som vi snappat upp på olika hemsidor, bloggar och föräldraforum som beskrivit sitt barns resa inom homeopatin som lyckad. 
De är inte skrivna i någon speciell prioritetsordning. 

Vi kan tyvärr inte gå i god för alla
Som alltid gäller att Barnmedautism.se inte kan gå i god för alla dessa homeopater. Det är sällan vi går ut med rekommenderade behandlare eller specifika behandlingstips, för att vi vill att beslutet om behandling ska vara ditt som förälder och att det ligger ett stort föräldraansvar i beslutet om en alternativ behandling. Men det finns så många homeopater därute, både bra och dåliga, och vi ville underlätta för dig som söker efter en professionell homeopat som fått goda omdömen och som har erfarenhet av att behandla just barn med autistiska symtom.

Så kika gärna extra på de listade homeopaterna ovan, men läs också på om kundomdömen och bilda dig en opartisk uppfattning.
Som för all behandling gäller att det inte finns några mirakelkurer eller för den delen - mirakelhomeopater. En homeopat som varit väldigt framgångsrik i ett fall, kanske inte är lika framgångsrik i ett annat.

En homeopatisk behandling är dessutom ingen Quick fix. Visst kan homeopatiska medel åtgärda väldigt akuta symtom (som huvudvärk, förkylning eller en stukning) men för att komma åt underliggande problematik som ligger djupt (ja, det gör visst det hos alla som har en så komplex sjukdom/biologisk störning som autism som påverkar många olika organ förutom huvudet) så tar det ofta år av behandling.

Vägen till hälsa är inte ett snabbt och explosivt 100-meterslopp, utan ett marathon som kräver uthållighet...

Svenska homeopater som kan hjälpa barn med autism 

I Sverige arbetar mest klassiska homeopater, varpå vi inte läst om någon homeopat som hjälpt familjer att bli av med en så komplicerad och mångfacetterad diagnos som autism. 
För all alternativ behandling gäller att barn under 8 år inte får behandlas i Sverige av svenska homeopater.

Susanne Davidsson - brukar man nämna i sådana här sammanhang. Hon har även skrivit en bok: Autism - ett nytt hopp. Hon jobbar idag inte längre som homeopat vad vi förstått. Hon menar att hennes barn idag är frisk från autism. 

För den som är nyfiken på just CEASE-metoden så finns i Sverige  Bert Breuker. Vi har inte varit i kontakt med någon som Bert behandlat. 

Gunilla Birkestad är en annan homeopat som sägs ha hjälpt barn med autism eller vaccinskador. Vi har inte varit i kontakt med någon som Gunilla behandlat. 

Marina Szöges är en homeopat som jobbar på Norrtälje Hälsocenter och driver sidan dagenshomeopati.se. Vi har inte varit i kontakt med någon som Marina behandlat.

Dagens Homeopati har skrivit om svenska Izabelle med autism som fick hjälp av en homeopat och mådde mycket bättre. Såhär skriver Dagens Homeopati om Autism, Vaccin, Homeopati och bota - vad är sanningen

 

 


Flickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss