Svenska föräldrar som har barn under åtta år och inte fått tillräcklig hjälp av den västerländska läkarvården, måste söka sig till grannländer som Finland, Norge eller Danmark för att få alternativ behandling.

Här ett utdrag ur artikeln Laglig alternativmedicinsk barnbehandling – i Norge

"På Klinikk for Alle i Ski strax utanför Oslo är det tjoandes livligt i väntrummet. Hit kommer mängder av föräldrar med barn i alla åldrar för vård och behandling."
"Här på kliniken i Oslo höjer de norska föräldrarna ögonbrynen när de får veta.

-Vi som får så bra hjälp här, säger Marlen Nordby, mamma till 3-åriga Maya medan hon ruskar lite förvånat på huvudet."

Här berättas om hur den norska kiropraktorn och den svenska osteopaten hjälper barn med förlossningsskador osv. Läs artikeln: Laglig alternativmedicinsk barnbehandling – i Norge

I artikeln lyfts också upp varför svensk alternativ behandling står i strid mot barnkonventionen.

Här kan vi läsa en svensk homeopats frustration, över att han inte får behandla barn under åtta år i Sverige.

Barnkonventionen och Alternativmedicinen

Det är ju tillåtet i andra länder och med stöd av barnkonventionen om alla barns lika rättigheter att få den vård de behöver, så borde det gå att genomföra även i Sverige.

Vi är i ett "fint sällskap" - bara i Sverige, Nordkorea (!)  och Kuba (!) är det förbjudet att ge barn alternativ behandling. Men att stoppa i barnen syntetiska mediciner med biverkningslistor långa som veckohandlingskvittot - det är helt okej och uppmuntras till och med....

Barnkonventionen säger:

Får man påstå att homeopati botar svåra sjukdomar såsom epilepsi? Många barn med autism lider också av epilepsi, därför blev vi så glada av att läsa den här historien som vi fick till oss på Barn med Autism i mailen och vi måste bara berätta vidare.

Vendelas pojke fick diagnosen epilepsi med konstant aktivitet i hjärnan vid två års ålder. Vid tre års ålder skulle han äta tusentals tabletter årligen - fem olika epilepsimediciner två gånger dagligen. För varje ny medicin han fick och för varje ökad dosering blev han bara sämre och sämre.

För dig som kan läsa engelska hyfsat bra, finns här en sammanställning på bloggar där vi får följa barnens väg mot friskare liv genom homeopati.

Vissa av barnen mår "bara" bättre,  andra har helt blivit av med de biologiska störningar som misstänktes ge upphov till de autistiska symtomen och då blivit kvitt sin autismdiagnos.

Flickan på bilden har inget samband med denna sajt om autism

Loading

Kontakta oss